Turun Vesikissat

Turun Vesikissat r.y.

Turun Vesikissat r.y. on vuonna 1984 perustettu turkulainen vesihiihtoyhdistys. Jäseniä on vajaat 30, iältään 7...50 vuotta.

Yhdistyksen toiminnan tarkoituksena on edistää vesihiihtotuntemusta ja -harrastusta Turun seudulla, käytännössä homma on mukavaa ajanvietettä ja treenaamista porukalla ilman "hampaat irvessä" kisoihin treenaamista.

Toiminta

Turun Vesikissat järjestää tilauksesta yleisöhiihdätyksiä, polttarihiihdätyksiä, hiihtokursseja ja -leirejä yrityksille, yhteisöille ja yksityisille. Olemme tehneet yhteistyötä mm. Turun, Raision ja Paimion kaupunkien kanssa lasten ja nuorten liikunta- ja seikkailuleirien sekä lukuisten muiden tapahtumien yhteydessä. Kesäviikonloppuisin järjestämme kymmeniä polttarihiihdätyksiä vuosittain, katso erillinen esite. Yrityksille ja muille yhteisöille räätälöimme liikunnallisen päivän tai mukavan saunailtaohjelman haluamassanne paikassa.

Tukikohtana yhdistyksen toiminnalle toimii S-Marinin venesatama Turun Hirvensalossa (Tammistontie 256, kartta), jossa on varustekoppi ja venepaikka. Yhdistys järjestää myös jäsenistön yhteistapahtumia, kuten kaudenavajaiset ja -päättäjäiset, pikkujoulujuhlat sekä saunaillat. Talvikaudella toiminta on luonnollisesti vähäisempää, keskittyen lähinnä kaluston kunnostukseen ja rahan keräämiseen seuraavan kesän aktiivikautta varten.

Kalusto

Kesäisin järjestettävien vesihiihtokurssien, muiden tapahtumien ja talkootöiden avulla hankitut rahat on käytetty mm. oman veneen, varustesäilytystilojen ja varsinaisten hiihtovarusteiden hankintaan.

Yhdistyksen hiihtoveneenä on Bayliner 175, 'Vesikissa IV', jonka 135-hevosvoimainen sisäperämoottori antaa vajaan 40 solmun huippunopeuden. Vauhtia riittää siis paljain jaloin hiihtoonkin. Istumapaikkoja on kuudelle. Hiihtoköyden voi kiinnittää joko 2.5 m korkeuteen "torniin", jolloin veto tulee hyppylajeja (wakeboard, polvilauta, tuubi) ajatellen sopivasti yläviistoon, tai normaalisti veneen perään.

Yhdistyksellä on hiihtokalustoa joka lähtöön, listalta löytyy aikuisten ja lasten perussuksia, slalomsuksia, polvilautoja, wakeboardeja, kuviosuksia, vetorenkaita eli tuubeja, splash-lauta, kantosiiven varassa liitävä AirChair ja tietysti hiihtotarvikkeita kuten märkäpukuja, liivejä, vetoköysiä yms. Jäsenillä on myös mahdollisuus lainata välineistöä omaan käyttöönsä. Välineitä ja kalustoa ei lainata tai vuokrata ulkopuolisille.

Jäsenyys

Turun Vesikissat ry:n jäseniksi ovat tervetulleita kaikki täysi-ikäiset vesihiihdosta kiinnostuneet sekä heidän vähintään kouluikäiset perheenjäsenensä, jotka ovat valmiita antamaan oman panoksensa yhdistyksen toimintaan. Vene on jäsenten hiihtokäytössä aina kun ulkopuolisille järjestettyjä tapahtumia ei ole. Jäsenet pääsevät hiihtämään omakustannushinnalla, eli maksavat vain kulutetun polttoaineen. Yhdistyksen ulkopuolisilta hiihtäjiltä veloitetaan erillisen hinnaston mukaan, ja isommista tapahtumista kuten yritys-, polttari- yms. hiihdätyksistä sovitaan tapauskohtaisesti.

Yhteystiedot

Email vesikissat(ät)juuei(piste)net
Puhelin 040 5505187 / Sami Halen
045 8613386 / Jukka Lehmusvirta
Y-tunnus 1010113-9

Jäsenille tarkoitettu ilmoitustaulu/postituslista löytyy täältä.